Werken moet een fantastische belevenis worden!

Werkgeluk. Een aantal jaren geleden bestond het woord niet eens. Nu is er zelfs een serieuze opleiding tot werkgelukdeskundige te volgen en heeft dit beroep volgens de beroepskeuzegids ook nog toekomst.

Toen de crisis zich in 2009 aandiende, hoorde je de term ‘klant is koning’ overal. Anno 2018 zijn de tijden veranderd. Er is sprake van een hoogconjunctuur. Een tijd waarop we nu eerder spreken van ‘werknemer is koning’.  Steeds meer grote ondernemingen hebben de overtuiging dat managersfuncties de creativiteit van mensen in de weg staan waardoor ze besluiten met een zelforganiserend team te werken. En dat schijnt te werken. Arjen Banach, CHO van zorgverlener Cosis zegt hierover: “Een van de belangrijkste taken van werkgevers is de werknemer gelukkig maken en hem/haar ruimte bieden voor zelfontplooiing. Ik ben binnen Cosis dus steeds bezig met de vraag: hoe kan ik ervoor zorgen dat onze medewerkers hun werk prettiger en dus beter kunnen uitvoeren?

Werkgeluk meten

Zorgverlener Cosis werkt met de 369 method. Banach: “Met deze methode is het de bedoeling dat teams aan de hand van stellingen zelf een definitie van werkgeluk opstelt. Dit zijn stellingen die gaan over de manier van samenwerken, over energie en over zingeving. Medewerkers worden op deze manier zelf creatief aan het denken gezet hoe ze hun werkgeluk zouden kunnen verbereren. Dat werkt heel motiverend. ”

Bron: Intermediar